Idag hade jag egenträning på schemat, alltså fick jag träna hur och vad jag vill, eller inte alls om jag kände för det. Planen var att köra intervaller i 15 minuter och sedan mage resten av passet men när jag stod där på springbandet fick jag en sån jäkla feeling och bestämde mig för att bara köra intervaller idag. Det blev totalt 30 minuter, 5.9 km och 500 kcal brända. Efter att jag joggade ner och höll inne spyan stretchade jag i en kvart. För ett år sedan hade jag tvingat både mig och min kropp att träna i ytterligare 30 minuter, bara för att. Förr såg jag bara kvantitet framför kvalité, det var viktigare att ha varit på gymmet i 1.5 timme istället för att faktiskt ha tagit ut mig ordentligt. Det är en sak som tar tid att lära sig. Om man fokuserar på resultat så gav dessa 30 intensiva minuterna hundra gånger mer än om jag hade gjort en mindre ansträngd cardio i 70 minuter. Mina intervaller jag kör efter ser ut såhär; 3 till 5 minuter uppvärmning lätt pw/jogg 1 min hastighet 8,5-9 1 min hastighet 14 1 min hastighet 8.5-9 1 min hastighet 14,5 Och så håller jag på och ökar tills jag är klar. Ibland bestämmer jag mig för en viss tid, tillexempel 20 minuter, ibland för en viss sträcka och ibland springer jag bara på tills jag inte orkar mer. Jag avslutar alltid med att springa på mitt max i 3 minuter, idag låg min maxhastighet på 17.5, denna varierar såklart från dag till dag. Ibland ligger den på 13 och det är helt okej. Såhär fint var det på vår gata idag när jag gick hem från gymmet med en podd i lurarna. Jag handlade hem blommor och fyllde upp vår kyl med lite mat innan jag städade klart det sista, hängde upp tvätten och tog en lång dusch med hårinpackning och skrubb. Till lunch lagade jag laxwrap som min bästis Vickan bjöd på i Oslo, enkelt och gott. Man behöver tortillabröd (jag valde majsbröd), vårlök eller gräslök, gravad lax och philadelphia. Man brer på bröden med osten och strimlar laxen över, jag kryddade med vitpeppar och salt. Jag klippte över gräslöken och rullade ihop bröden. Sedan stekar man bara rullarna på medelvärme i några minuter samtidigt som man kan slänga ihop en sallad. Voilá! Enkelt, nyttigt och gott. Nu ska jag fortsätta den här underbara söndagen med att lunka runt i min pyjamas, dricka matchalatte, förbereda blogginlägg och titta på repriser.