Jag bakade ju morotskaka häromdagen och oj vilken hit det blev! Och som jag har saknat att baka. Mamma hade bebisen så jag kunde stå i lugn och ro och baka, samtidigt som solen lös in, härlig stund. Här kommer receptet! Du behöver: 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl finrivna morötter, 1 dl rapsolja, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk kanel, 1 tsk salt, smör samt ströbröd till formen! Ugnen ska vara på på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i den smorda formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna! Till glasyren behöver du: 200 gram färskost, 2 dl florsocker samt pressad citron! Jag brukar dock göra dubbel sats! Detta brer jag på när kakan är kall sen in i kylen någon timme! Voilá!!!