Igår lagade vi en gammal favorit här hemma som vi ofta åt i Lissabon. Panerad kyckling i parmesan med ris och tsatsiki. Märkligt också hur en maträtt kan få en att slängas tillbaka till en annan plats, jag minns att det här blev det rätten vi åt när vi inte hade några nya ideér. Åt alltid framför tvn i vår fina lägenhet. Fina minnen ändå. Till kycklingen så behöver man; Kyckling Ägg Ströbröd Parmesan Salt/peppar Skär kycklingen i småbitar, doppa sedan i ströbrödet, sedan ägget och tillsist parmesanen (vi gör så iallafall men vi hade en het diskussion om hur man egentligen panerar saker?). Sedan stekar ni kycklingen i smör. Jag hittade glutenfritt alternativ som vi körde på, det finns alltid olika varianter man kan testa istället för ströbröd. Förr använde jag alltid mandelmjöl exempelvis! Till tsatsikin behöver man; Gurka Grekisk yoghurt Vitlök Salt/peppar Vi river gurkan på papper så att vattnet försvinner, blandar i med grekisk yoghurt några klyftor vitlök och kryddar efter smak! Serveras med ris och sallad! Yesterday we cooked fried chicken with rice and salad. It's super easy and so good! You dip the chicken in bread crumbs, egg and parmesan and then you frie it in a pan. We always eat it with rice and salad. Try it!